5 nápadů na vedlejší zaměstnání

Nezbývá vám moc peněz navíc? Vycházíte od výplaty k výplatě? Pokud nemáte možnost dostat se ve svém hlavním zaměstnání na vyšší pozici a hledat zcela nové zaměstnání nepřipadá z nějakého důvodu v úvahu, můžete zkusit najít nějakou brigádu. Pochopitelně nejlepší bude, když se vám podaří najít taková, kterou můžete bez problémů vykonávat při svém zaměstnání. Existuje mnoho různých způsobů, jak vydělat peníze stranou, a existuje spousta činností, které můžete vykonávat přímo z pohodlí domova. Možnosti sahají od tradičních pozic, až po nové typy flexibilních prací, jako je řízení pro Uber nebo online prodej a podobně.
stoh novin na lavičce
1. Spolujízda a doručování
Pokud máte spolehlivé vozidlo a jezdíte pravidelnou trasu, můžete najít někoho, kdo vám bude platit za spolujízdu. Další možností je doručování novin, balíčků nebo letáků.
Důležité je spočítat si, jestli se vám autem vyplatí doručovat. Naštěstí lze roznášet noviny nebo letáky i pěšky. Výhodou je, že práce se dá vykonávat velmi brzy ráno ještě před odchodem do práce. Pokud tedy chodíte do hlavního zaměstnání od sedmi hodin a později, můžete zkusit doručovat. Určitě je potřeba si promyslet, jestli zvládnete brzké vstávání, ale na druhou stranu budete mít po zbytek dne dobrý pocit, že už jste toho hodně stihli.
2. Úklid domu nebo osobní asistent
Pokud jste manuálně zruční, můžete se stát údržbářem a pomáhat lidem, kteří na to mají a jsou časově vytížení, starat se o jejich dům. Případně se můžete pokusit najít místo jako osobní asistent, ovšem je potřeba zjistit si, časové vytížení, aby se to nekrylo s vaší stálou prací.
3. Hlídání dětí, péče o seniory a venčení psů
Hlídání dětí je hodně žádané a v posledních letech stoupá poptávka po péči o seniory. K dispozici jsou také pozice s flexibilní pracovní dobou. Většinou si ale můžete nastavit pracovní dobu alespoň částečně podle svého harmonogramu.
Rostoucí zájem je také o venčení psů, jejichž páníčci odjeli na dovolenou nebo jsou hodně pracovně vytížení. Dobré je požádat o doporučení a postupně se může smečka, o kterou pečujete, rozrůst takovým způsobem, až si budete vydělávat opravdu zajímavé částky.
muž venčí psa
4. Zákaznický servis
Firmy dnes často hledají brigádníky na pozici zástupce oddělení služeb zákazníkům. Práce spočívá v odpovídání na e-maily zákazníků, kteří si neví s produkty rady nebo potřebují poradit s výběrem. Práce se dá vykonávat z domu, stačí počítač a mobil.
5. Práce na volné noze
Anglicky freelancing je v současnosti velice populární. Pokud vám něco opravdu jde a jste v tom dobří, můžete si rozjet své vlastní podnikání na volné noze. Poskytujte své služby koncovým zákazníkům, ale i společnostem, které nemají potřebné know-how. Výhodou je, že časový harmonogram a objem práce záleží zcela na vás. Postupně se vám možná podaří vypracovat tak, že se z vašeho podnikání stane hlavní zdroj obživy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup